Index Turunensis

Suomalaisen piippukirjallisuuden merkkipaalu on WSOY:n julkaisema Matti J. Turusen Suuri piippukirja vuodelta 1978. Kirja on edelleen valtaosin ajankohtainen ja toimiva johdatus piipunpolton kaikkiin osa-alueisiin ja erityisesti piipun suomalaiseen kultturiperintöön.

Valitettavasti Turusen kirjan painos on ollut loppu jo 1990-luvulta saakka, mutta koska se jossain vaiheessa päätyy lähes jokaisen suomalaisen piippuharrastajan hyllyyn, on Suomen piippukilta vaatimattomana kunnianosoituksenaan kirjan suurelle merkitykselle päättänyt parantaa sen käytettävyyttä julkaisemalla sille kattavan asia- ja henkilöhakemiston.

Hakemiston lihavoidut sivunumerot viittaavat kuviin. Henkilöt, paikannimet ja tuotemerkit ovat hakemistossa suurella alkukirjaimella. Sivut on suunniteltu siten, että ne voi halutessaan leikata kirjan väliin sopivaan kokoon.

Lataa hakemisto: (300 kb)

Matti J. Turusen Suurta Piippukirjaa saa melko hyvin antikvariaateista.

Antikka.netin haku Turusen kirjalle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>